NATO Stajyer Sayısının Artırılması
NATO Stajyer Sayısının Artırılması

Milli Savunma Bakanlığından alınan ilgide kayıtlı yazıda, NATO Karargâhı bünyesindeki staj programlarına katılan Türk stajyer sayısının artırılması; NATO bünyesinde bulunan sivil kadrolara vatandaşlarımızın kabul edilmesi, ülke olarak görünürlüğümüzün ve milli tezlerimizin desteklenmesi açısından büyük önem arz etmekte olduğu ifade edilerek, Belçika'daki NATO Karargâhında gerçekleştirilen ‘NATO Staj Programları'na başvuru sayının artırılmasına yönelik olarak üniversitelerimizin, staj programları ile program kabul şartları hakkında bilgilendirilmesi ve bu programlara ilgisi olan personelin seçim ve mülakat aşamalarına yönelik olarak hazırlanması, ayrıca üniversitelerde programlara ilişkin bilgi ve tanıtım noktaları kurulması beklendiği belirtilmektedir. Yazıda devamla, adayların, kendi ilgi alanları ile bu programlardan edinilecek bilgi ve tecrübelerin örtüştürülmesi maksadıyla teşvik edilmesinin faydalı olacağı değerlendirildiği bildirilmektedir. Bu minvalde, NATO staj programına yönelik rehber doküman ekte yer almakta olup ‘NATO bünyesinde diğer staj programlarına ilişkin ayrıntılı bilgi ve belgelere www.nato.int NATO'nun resmi internet adresinden ulaşılabilmektedir.

08 Şubat 2024 Perşembe